Ve dnech 14. a 15. června probíhala soutěžní přehlídka prací vysokoškolských studentů z České či Slovenské republiky ve vědecké a odborné činnosti v didaktice matematiky (dále jen SVOČ v DM). Tato akce se koná každoročně, přičemž obě strany se v pořádání střídají podle zaběhnutého schématu. Letos jsme se sešli v areálu zámku ČZU v Kostelci nad Černými lesy.

Hned na začátku poznamenejme, že kvalita prací má dlouhodobě vzrůstající úroveň, a to ve všech posuzovaných kategoriích (seminární práce, bakalářské práce MŠ a 1. stupeň, bakalářské práce 2. a 3. stupeň, diplomové práce MŠ a 1. stupeň, diplomové práce 2. a 3. stupeň, závěrečné práce vzniklé v rámci CŽV). Vzhledem k tomu, že každá fakulta může do jedné kategorie vyslat až tři práce, je zřejmé, že naprosto úžasných a kvalitních prací bylo na SVOČ v DM k vidění opravu mnoho.

Naše fakulta přihlásila v letošním roce dvě práce, a to v kategoriích:

  • seminární práce: Vítězslav SvobodaSplétaná indukce (vedoucí práce: Jiří Přibyl)
  • diplomové práce 2. a 3. stupeň: Jan DvořákVliv diferenciace třídy v hodinách matematiky na školní výkon (vedoucí práce: Magdalena Krátká)

Považujeme si za čest, že námi vyslané práce obstály se ctí a oba studenti podali vynikající výkon při představování svých prací. Jak už bylo napsáno výše, této soutěže se zúčastňují nejlepší práce v daném oboru (mohli bychom říci, že se jedná o výběr z bobulí) a už samotná účast v této soutěži svědčí o nevšední kvalitě prací.

Blahopřejeme oběma reprezentantům k účasti a vyjadřujeme neskromné doufání, že na ně v následujících rocích naváží další a naše katedra (fakulta a univerzita) se tak bude moci pochlubit dalšími úspěchy v této oblasti.


skupinové foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Dvořák - 1Jan Dvořák - 2Vítězslav Svoboda - 1Vítězslav Svoboda - 2